KINDERPROJECT MOMBASA


In een van de armste wijken van Mombasa “Changamwe “ zijn we in 2005 begonnen met dit project.
De kinderen die voor dit project in aanmerking komen worden in overleg met de “pastor “[ dominee ] en het hoofd van de school uitgekozen omdat zij een goed beeld hebben van de meest kansarme gezinnen.

We richten ons voornamelijk op meisjes.
Meisjes hebben in Kenia veel minder mogelijkheden dan jongens.

Omdat we bij de “basis“ willen beginnen wordt bij aanvang gekozen voor 3 tot 5 jarigen. Elk kind heeft in Nederland een eigen sponsor. Deze sponsor betaald € 200,00 per jaar.Van dit bedrag wordt schoolgeld, schoolkleding, boeken, computerles en andere schoolmaterialen zoals schriften, potloden en pennen betaald.

De lessen worden uitsluitend gegeven in het Engels. De kinderen gaan naar een privé school en zitten in klassen van gemiddeld 25 leerlingen terwijl op regeringsscholen het aantal varieert tussen de 80-90 leerlingen. Omdat we zelf 3 keer per jaar de school bezoeken hebben we een nauw contact met de school en de gezinnen. Tijdens elk bezoek beleggen we een bijeenkomst met alle betrokkenen.

Inmiddels maken 23 kinderen deel uit van dit project. De sponsors hebben d.m.v. briefwisseling minimaal een keer per jaar direct contact met de kinderen.

Verder houden wij hen zelf op de hoogte van hun welzijn en schoolprestaties en maken we tijdens elk bezoek foto’s.

Het is geweldig om deze kinderen in slechts enkele maanden te zien veranderen van kleine angstige kinderen in vrolijke, zelfverzekerde mensen, die vertrouwen hebben in de toekomst.De kinderen gaan graag naar school en zijn erg leergierig. Zij krijgen hierdoor het gevoel “iemand“ te zijn!

Omdat we de basisschool niet als eindstation zien voor de kinderen uit ons kinderproject bieden we hen de mogelijkheid om door te stromen naar het middelbaar onderwijs. Zelfs na de middelbare school is een beroepsopleiding of een universitaire opleiding mogelijk! Om dit te kunnen realiseren is de jaarlijkse bijdrage van €200,= per kind ontoereikend. Daarom zullen wij meerdere sponsors aan een kind koppelen.

Zo is een goede toekomst is voor deze kinderen, afkomstig uit een van de armste wijken van Mombasa, verzekerd.

De doelstelling van dit project:
Kansarme kinderen vertrouwen geven op een betere toekomst d.m.v. onderwijs en gezondheidszorg in een veilige leeromgeving.