Reisverslag maart 2012


Jambo
(hallo)
februari/maart 2012 Het was even omschakelen. Bij vertrek was het in Nederland slechts 3 graden en bij aankomst in Mombasa 40 graden. Dat scheelt toch wel iets meer dan een jas ! Deze reis werd Cees vergezeld door Tara en Jos, 2 mensen die een meisje sponsoren uit het kinderproject. Zij gingen “hun” Nicole ontmoeten. Een onvergetelijke ervaring waarover zij zelf iets willen vertellen. (zie ingezonden brief).

Kinderproject
Tijdens het bezoek aan de school in Mombasa liet de hoofdmeester vol trots een brief zien . Hij had deze brief van de regering ontvangen. Hierin kreeg hij een groot compliment over de prestaties van de school. De school behoort nu tot de 7 beste scholen van de 300 scholen uit het district

Mombasa.
Ook voor ons is het natuurlijk erg goed om te zien dat de kinderen zo vakkundig onderwijs krijgen. Helaas kregen wij ook te horen dat Defence, een meisje dat al vanaf het begin in het project was, niet meer op school zit. Zij is vanwege ernstige relatieproblemen tussen haar ouders met haar moeder vertrokken naar Nairobi. Dit is in de 6 jaar dat we met het project werken het 2de kind dat om deze reden “verdwijnt”. Dat is moeilijk, vooral voor de sponsors die deze kinderen vaak vele jaren een warm hart hebben toegedragen. Toch houden wij hen altijd voor ogen dat het geen verloren jaren zijn geweest. De kinderen hebben tijdens hun meest kwetsbare jaren in een veilige omgeving onderwijs en eten gehad. Wel blijft het moeilijk om de kinderen uit het oog te verliezen.

Sponsorgezin
Scolar kreeg van de sponsor van de 80 schooluniformen voor de kinderen van de dovenschool een mooi compliment. Tijdens hun bezoek aan de school zagen de kinderen er allemaal erg mooi uit in hun nieuwe kleding en natuurlijk vanwege de stralende gezichtjes. Wij hopen dat meer sponsors dit voorbeeld zullen volgen zodat Scolar meer van dit soort opdrachten gaat krijgen. Het gaat steeds beter met de verkoop in haar winkeltje. Dit is erg goed voor haar zelfvertrouwen. Het is natuurlijk fantastisch om zelf in staat te zijn om voor je gezin te kunnen zorgen.

Mwangwei Primary School
Op de Mwangwei gaat alles goed. De vloer van de shade is gerepareerd en de verkoop van water vanuit de well verloopt voorspoedig. Dit jaar moet het dak van de shade na 6 jaar worden vervangen. Dit is een onkostenpost van €1400,= en we hopen dat in oktober vanuit sponsorgelden te kunnen bekostigen.De nieuwe klaslokalen zijn volop in gebruik en zien er mooi uit. Het is een fijne school met veel leerlingen waarvan het aantal vanwege de goede faciliteiten hard blijft stijgen. De ontwikkeling binnen de stichting wordt steeds meer zichtbaar en is een goede stimulering om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Kwa heri
( tot ziens )